Mauritius, az édeni menedék

Czank Nelli – azaz Cornelie C. G., ki melyik néven ismeri jobban – összes megjelent regényét olvastam, többet bétáztam, ahogyan a Mauritius, az édeni menedéket is, elláttam „tündis” tanácsokkal, ahogy kérte (a könyv névadó keresztanyja is én vagyok 😊). Eddig a Menekülés, New York, szerelem volt a kedvenc olvasmányom tőle, de a mauritiusi történet letaszította a trónjáról! Már a kézirat is tetszett, a könyvbe pedig teljesen belehabarodtam! Ráadásul a borítója is olyan csodálatos, hogy vétek befordítani a könyvespolcon a helyére!

Lily gyakornokként dolgozik egy New York-i nagyvállalatnál, ő és lelkes szurkolócsapata – Tracy és Maud – várja, hogy véglegesítsék. Ám Lily olyan adatokra bukkan, amely miatt nemcsak a cégtől, hanem az országból is távoznia kell. „Védőangyala” úgy gondolja, a Mauritius pont megfelelő lesz elrejteni a lányt a világ szeme elől, amíg a felfedezése által vetett hullámok csillapodnak. Azuminál, a szigeten élő japán asszonynál húzza meg magát, aki szintén nem hétköznapi életet élt. Lily az édeni szigeten boltik bele Nickbe, a Merci Madame utazási iroda tulajdonosába, akinek kék szeme rögtön rabul ejti a lányt. Lily és Nick a szigeten való tartózkodása során mélyebb ismeretséget kötnek.

Könnyű belehelyezkedni Lily a bőrébe, és átélni vele a kalandokat, kifejezetten szimpatikus szereplő. Sok hasonlóságot fedeztem fel benne magammal, kezdve a túlzott alapossággal (pacsi mindenkinek, aki zömében kék a DISC-modell szerint). Nick is egy olyan karakter, akiért nőként könnyű lelkesedni – nem, egyáltalán nem a nárcisztikus Christian Grey-típus, hanem egy, bár megbántott, de érett és életvidám férfi. A mellékszereplők is sokat tesznek hozzá a sztorihoz: a két csacska, hű barát, Tracy és Maud, az FBI egykori ügynöke, Peter, a cégéért és lányáért bármit megadó, jóságos Mr. Crystal, a lánya, Emma és Ethan Morgan, Mr. Crystal veje és igazgatói székének várományosa, az antihős. Benne, úgy gondolom, maradt kiaknázatlan potenciál. Szeretném viszont kiemelni Azumit, aki a titokzatosságával és bölcsességeivel a kedvenc szereplőmmé avanzsált. Úgy éreztem, hogy ő az író szócsöve, Czank Nelli rajta keresztül közvetíti a világnézetét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lang Tünde – T. C. Lang (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés

Lily és Nick párosa között nagyon működik a kémia, a saját gyomromban éreztem a köztük lévő izzást, végig mosolyogtam kettejük jeleneteit olvasva, miközben szívből szurkoltam értük. Nem volt kérdés, hogy összejönnek-e, a feszültség a rendelkezésükre álló időből fakad, ugyanis a kezdetektől tudják, hogy Lily mindössze egy hetet tölt el Mauritiuson. Izgalmas volt Ethan házasságáról (is) olvasni, illetve Peter és Azumi félmondatokból kikövetkeztethető mellékszála.

Aki nem tudja, azoknak szeretném elárulni, hogy Czank Nelli légiutas-kísérőként dolgozott, saját élményeit felhasználva írja meg a történeteit. Ennek köszönhetően a helyszínek bemutatása olyan érzékletes, hogy lélekben, a hűvös őszi idő ellenére, az egzotikus szigeten éreztem magamat.

– Én a békésebb vizeket szeretem. A laposabb hullámokat. Kevesebb csalódás ér.
– Igaz, hogy így megúszhatod a nagyobb mélységeket, de a hegy tetőre sem juthatsz fel.

A krimiszállal átszőtt romantikus regényben váratlan csavarok gondoskodnak arról, hogy folyamatosan fenntartsa a figyelmet. Ahogyan haladtam az olvasással, és kezdtek összeérni a szálak, értelmet nyertek az elejtett információmorzsák, az jutott eszembe, hogy milyen jól megkomponált mű!

A Mauritius, az édeni menedéket ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus krimiket, és kellemes kikapcsolódásra vágynak egy jó könyv mellett! Ez a könyv tényleg a földi paradicsomba repít!

– Mindig a mai nap a legalkalmasabb arra, hogy valamit elkezdjünk.

Czank Nellit megtaláljátok a Facebookon, ahol rendszeresen oszt meg ízelítőt a regényeiből. A Mauritius, az édeni menedéket megtaláljátok a nagyobb könyves webáruházakban (Book24, Álomgyár), a Tesco polcain, aki pedig dedikált példányt szeretne, megrendelheti egyenesen a szerzőtől!

Köszönöm Czank Nellinek, hogy ismét megtisztelt bizalmával, és megjelenés előtt olvashattam a könyvet!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon, az Instagramon és a TikTokon is.

Kövessetek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük