Rólam

Lang Tünde, azaz T. C. Lang vagyok, három gyermekes édesanya, A Lámpás nyomában című könyv szerzője, blogger, diy projektek megvalósítója, lelkes újrahasznosító.

Egészen kisgyermekkorom óta kerestem az önkifejezés megfelelő eszközét: már akkor saját meséimmel szórakoztattam az öcsémet, amikor még nem tudtam betűt vetni; rajzoltam, festettem, táncoltam, és tinédzserként – mint oly sokan – élénk fantáziámat kreatív mederbe terelve, kísérletet tettem az írásra is. A főiskolai évek alatt azonban ezek a tevékenységek háttérbe szorultak, mindössze az egyik művelődési egyesület számára írtam prózai, illetve koreografáltam táncos jeleneteket.

Még a gimnáziumi éveim alatt Margit Sandemo Jéghegyek népe című könyvsorozatának köszönhetően elbűvölt a misztikus szerelmes történetek világa. Miután életet adtam első gyermekemnek talán a szülést követő megbolydult hormonháztartásomnak vagy a lelkem mélyén motoszkáló alkotás iránti vágyamnak köszönhetően egyre erősödött bennem a késztetés az írásra, mígnem megadtam magamat neki, e folyamat eredményeképpen manifesztálódott könyvvé A Lámpás nyomában című regényem, amely romantikus fantasy.

A család további bővülése miatt az elmúlt években a kreatív tevékenységem kimerült a házi DIY projektek megvalósításában, gyurmázásban, járművek és állatok rajzolásában, ám most ismét az írásra és a vele járó feladatokra összpontosítok.

És miért pont a T. C. Lang írói álnevet használom? Szerettem volna elválasztani az írást a privát szférámtól, az olvasók előbb szavaznak bizalmat egy külföldi szerzőnek, én pedig nem szerettem volna hátrányból indulni, illetve a történeteim jellemzően külföldi helyszíneken játszódnak, jobban illik hozzájuk egy idegenül csengő név. A saját nevemet rövidítettem le, a vezetéknevem a sváb felmenőimnek köszönhetően eleve nem magyar, a C betűt a férjem iránti tiszteletem jeléül vettem fel.

Ha kérdésed van, ne habozz, tedd fel e-mailben a tclang(kukac)tclang.hu címen, vagy írj nekem a Facebook-oldalamon keresztül, én pedig igyekszem mihamarabb megválaszolni. 🙂