Rólam

Lang Tünde, azaz T. C. Lang vagyok, három gyermekes édesanya, író, blogger, DIY projektek megvalósítója, lelkes újrahasznosító.

Egészen kisgyermekkorom óta kerestem az önkifejezés megfelelő eszközét: már akkor saját meséimmel szórakoztattam az öcsémet, amikor még nem tudtam betűt vetni; rajzoltam, festettem, táncoltam. Tinédzserként mint oly sokan élénk fantáziámat kreatív mederbe terelve, kísérletet tettem az írásra is. Gimnáziumi éveim alatt Margit Sandemo Jéghegyek népe című könyvsorozatának köszönhetően elbűvölt a misztikus szerelmes történetek világa. A főiskolai évek alatt a kreatív tevékenységek háttérbe szorultak, mindössze az egyik művelődési egyesület számára írtam prózai, illetve koreografáltam táncos jeleneteket.

Miután életet adtam első gyermekemnek talán a szülést követő megbolydult hormonháztartásomnak vagy a lelkem mélyén motoszkáló alkotás iránti vágyamnak köszönhetően egyre erősödött bennem a késztetés az írásra. Megadtam magamat neki, e folyamat eredményeképpen manifesztálódott könyvvé 2013-ban A Lámpás nyomában című regényem, amely műfaját tekintve romantikus urban fantasy. 2016-ban jelent meg a második kiadása.

A család további bővülése miatt a kreatív tevékenységem évekig kimerült a házi DIY projektek megvalósításában, gyurmázásban, járművek és állatok rajzolásában, könyvajánlók készítésében. Noha az elmúlt időszakban a tanulásé volt a főszerep, szakítottam időt novellaírásra is, számos pályázaton eredményes szerepeltem.

A nyúlpörkölt című novellám harmadik helyezést ért el a Holnap Magazin pályázatán 2020 májusában.

Az Ebben az életben című novellám bekerült a legjobb tízbe a Trivium „Az igaz szerelem” pályázatán, 2020 novemberében jelent meg elektronikus antológia formájában.

A Főszereplő ajándékba című novellámat beválogatták a legnívósabbak közzé az EZ-Könyv „Kandalló és fahéj” pályázatán, 2020 novemberében jelent meg nyomtatott formában.

Egy megtisztelő felkérésnek eleget téve született meg 2020-ban a Változás című novellám, amely az ingyenesen letölthető Fény fókuszban olvasható.

A Néma tanú 2021 tavaszán megjelent a Holnap Magazin nyomtatott számában.

 Az el nem csattant csók 2022 októberében került nyomtatásba a Holnap magazin Útravalójában.

Szintén 2022 októberében A délutáni alvás második helyezést ért el az Irodalmi Rádió Novellák 2022 pályázatán, felolvasásra került az ünnepi eredményhirdetésen, és megjelent a Lakótelepi hófehér című antológiában.

Ugyancsak 2022 októberében a Látomás harmadik helyezést ért el a DRV által meghirdetett fogalmazáspályázaton.

A Késő bánat 2022 decemberében felkerült a Kiskegyed oldalára.

A Ha ló nincs, jó a szamár is novellámat a moly.hu Merítés pályázatán keresztül beválogatták a 2023 júniusában megjelent Örökkék című antológiába.

És jelenleg is alkotok. 🙂

A fantasy történeteimet T. C. Lang, a „földhözragadtakat” a polgári nevem alatt publikálom.

Ha kérdésed van, ne habozz, tedd fel e-mailben a tclangcreative(kukac)gmail.com címen, vagy írj nekem a Facebook-oldalamon keresztül, én pedig igyekszem mihamarabb megválaszolni. 🙂