Különleges húsvéti tojások

Aki régóta követ, tudja, hogy szeretek kreatívkodni, és található néhány húsvéti tartalom a blogomon – tojásfestős, kincsestérképes, húsvéti díszes és olyan is, amiben ötletet adok az ünnep során felhalmozott kindertojások hasznosítására.

Valamiért minden évben késztetést érzek arra, hogy új darabbal gyarapítsam a dísztojásainkat. Persze nem boltival, hanem olyannal, amit a tulajdon két kezemmel pingálok! Talán ezzel kompenzálom a tojásfestés által ért kudarcaimat. Ugyanis ahogyan tavaly (meg talán tavalyelőtt is), úgy idén is szétfőtt tíz tojás a harmincból (esküszöm, hogy kis lángot használtam), és amikor ezzel szembesültem, a gyerekeim új szókapcsolatokat tanulhattak tőlem. Upsz.

Szóóóval előkerültek a kifújt tojások. Tavaly among usosat készítettem a gyerekek kedvéért, azelőtt deadpoolosat a férjem kedvéért, most pedig a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam a mintát. Nagyfiam azt mondta, „Anya, nem is te lennél, ha nem ilyen lenne!” Aki látta a karácsonyi mézeskalácsaimat, az nem fog meglepődni, ugyanis ugyanazt a mintát vettem alapul. Íme!

Nem rejtem véka alá, hogy metalfan vagyok. 🤘 Az eredeti képet a Pixabayen találtam évekkel ezelőtt, rögtön megfogott. Annak alapján skicceltem fel a mintát a tojásra ceruzával, szabadkézzel, majd kontúroztam alkoholos filccel és töltöttem ki színes festékkel. Lányom cuki volt, megkérdezte, honnan szereztem bőrszínű festéket – pedig csak meghagytam a tojás eredeti színét. 😀 Az eredmény nem tökéletes, de vállalható. Már elengedtem a tökéletességre való törekvést. 🙂

Megmutatom a korábbi munkáimat is, hátha ihletet merítetek belőlük. 🙂

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! 🙂

Ti milyen tojást festettetek?

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon, az Instagramon és a TikTokon is.

Kövessetek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük