Tojásvadászat másképp, avagy a húsvéti nyúl kincsestérképe

Péntek van, azonban – rendhagyó módon – nem egy ezt olvastam bejegyzéssel jelentkezek, húsvétra való tekintettel pedig a szokásos hétfői interjú is keddre tolódik.

Szereti a csemetétek a tojásvadászatot? Ha igen, akkor ezt is imádni fogja! Ha nem, garantáltan megszereti! 🙂

Aki rendszeres követőm, az már meg sem lepődik azon, hogy nálunk a húsvéti tojásvadászat sem a szokásos módon zajlik. 🙂 Ugyanis – ahogyan korábban már említettem nektek – az a huncut tapsifüles húsvét vasárnapra virradóan elcseni a fiam segedelmével megfestett tojásokat, cserébe viszont egy kincsestérképet hagy a cipőjében! Ő pedig évről évre izgatottan várja, hogy meglátogassa az az enyveskezű nyúl. 🙂 Miután feltöltöttük az energiaraktárainkat (befaltunk egy nagy adag sonkát), fogjuk a kosarat, és a térkép útmutatását követve a kincsek nyomába eredünk. Útközben természetesen előkerülnek a színes tojások, és egyesével rálelünk az apró kincsekre (buborékfújó, kifestő, aszfaltkréta vagy éppen filctollak), mígnem elérünk a végcélunkhoz, ahol egy csokinyuszi vár bennünket.

Ti is szeretnétek készíteni egy kincsestérképet a lurkótoknak, de nem tudjátok, hogyan fogjatok hozzá? Segítek nektek! A kedvetekért rajzoltam egyet. 🙂

husveti_terkep.jpgAz udvarotokban található főbb tájékozódási pontokat vigyétek fel a térképre. A szaggatott vonalat kell követni, a nyilak mutatják az irányt. A móka kedvéért néha beiktathattok egy plusz kört, kerülőutat is.

Az se keseredjen el, aki nem kertes házban él, lakásban is éppúgy megvalósítható! Ebben az esetben minden helyiség szerepeljen a térképen, ugyanúgy rajzoljátok meg a főbb tájékozódási pontokat, pl. ágy, hintaló, cipős szekrény; sétáljon végig a kanapén, bújjon át a konyhaasztal alatt, tegyen egy kört a szoba közepén, szedje össze a tojásokat a cserepes virág alól, a cipőkből (vigyázzatok, benne ne felejtsétek!) – használjátok a fantáziátokat!

Nem szükséges jó kézügyesség és tökéletes kivitelezés egy ilyen térképhez, hamar elkészül (tavaly szombat éjszaka „tojta a nyúl”), gyermeketeket pedig egy felejthetetlen élménnyel gazdagítjátok!

Ide kattintva elárulom nektek, hogyan válnak minyonokká a húsvét után hegyekben álló kindertojások, itt megmutatom, hogyan készíthettek cuki húsvéti díszeket a kicsikkel, itt pedig megtudhatjátok, hogyan készíthettek egyedi tojásokat!

aranyeso_tojasokkal.jpg

Végül engedjétek meg, hogy kellemes húsvéti ünnepeket – a lányoknak sok locsolót, a fiúknak temérdek piros tojást – kívánjak!

További húsvéti inspirációért kattintsatok ide!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Mentés

2 című bejegyzés “Tojásvadászat másképp, avagy a húsvéti nyúl kincsestérképe” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük