Mihez kezdjünk a kindertojásokkal?

Szép lassan közelít húsvét. Akinek fiúgyermeke van, az locsoláskor tetemes mennyiségű meglepetéstojásra számíthat. Akinek leánygyermeke, az is, mert neki meg a nyuszi hoz. A rengeteg csokoládé hamar áldozatul esik a csokoládészeretetünknek (vagy a süteménysütésnek), azonban felvetődik a kérdés: mit csináljunk a megmaradt műanyagtojásokkal.

minyon_alapanyag.jpg

Tárolhatunk benne például gyöngyöket, gombokat, csavarokat, de amikor az ember gyermeke (vagy saját maga ;)) rajong a minyonokért, akkor adja magát: ezekből bizony apró sárga lények készülnek! Nincs másra szükség hozzá, csupán lecsutakolt műanyagtojásokra, vékony fekete és vastagabb kék alkoholos filctollra, öntapadós papírra (vagy sima papírra és ragasztóra), színes ceruzára és ollóra. Szeretném hangsúlyozni a filc alkoholos voltát, a festék elmosódásának elkerülése érdekében! 🙂

Első lépésként a kiválasztott minyonunknak megfelelően az öntapadós papírra megrajzoljuk a szemüveget és a szemet vagy szemeket, majd kiszínezzük ceruzával (vagy filctollal) és kivágjuk.

Második lépésként felragasztjuk. Már ettől az egyetlen művelettől is egészen minyonszerű figurát kapunk. 🙂

Harmadik lépésként fekete alkoholos filccel megrajzoljuk a kontúrokat: kezeket, lábakat, szájat kerekítünk, „felöltöztetjük” nadrággal (a zsebeket ki ne felejtsétek!), cipővel és kesztyűvel, ellátjuk hajjal és szemüvegpánttal.

Negyedik lépésként kék filctollal kiszínezzük a nadrágját.

És íme, kész a minyon! A siker pedig garantált! 🙂 Jó munkát a megvalósításhoz!

minyonok.jpgKevin és Bob

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, osszátok meg ismerőseitekkel! 🙂

Ti is készítettetek minyonokat kindertojásból? Mutassátok meg nekünk!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Mentés

5 című bejegyzés “Mihez kezdjünk a kindertojásokkal?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Én a kindertojást az egyik írásomban használtam fel:

  Pericoloso Appoggiarsi este a lakófa erkélyéről nézi a tájat. Látja a vágtatva érkező rókát, távolabb az üldöző oroszlánokat.
  – Gabur küldjön azonnal menyasszonyt DandeLionnak! – kiáltja a róka.
  Pericoloso szokásától eltérően gyorsan beugrik az erkélyajtón. A műszerfalhoz lép, meghúz egy sárga kart.
  A fa törzsén megmozdul a kéreg. 4 kéregtollú bagoly libben el a törzstől, elrugaszkodásuk helyén egy odú tárul fel. Róka azonnal beleugrik.
  Oroszlánok megérkeznek a fához, keresik a róka nyomát. Ők is beugranak az odúba.
  Pericoloso firkant egy A7 méretű papírdarabra, a papírt bedugja egy kindertojásba. A kindertojást kihajítja az ablakon. A tojás elkezd pattogni az ágak között. Egyre magasabbra emelkedik, de mindig visszazuhan. Egyik mozduló faág nagy ívben elpöccinti. A tojás reptében fölemelkedik a felhőkig, folytatva íves pályáját ereszkedni kezd. A földön már rugózva várja teniszütővel a kezében egy troll. Backhand elüti. A tojás újra a felhők magasában repül. (Közben megcsodálhatjuk a giccses naplementét.) Egy hőlégballonban térképező törpe észreveszi a közeledő neonzöld tojást. Rövid keresgélés után előkap a műszerdobozból egy nokedliszaggatót, és tovább üti. A kindertojást. A kindertojás forogva-pörögve repül, leesik Vad Gabur táborára. A mungekarok már távolról észreveszik, tülekedni kezdenek az elkapása végett. Amelyik elkapja, tisztelettel átnyújtja Gaburnak. Gabur szétcsavarja a kindertojást, elolvassa az üzenetet. Innen tudja meg, hogy Mácsonya nevében menyasszonyt kell prezentálni. (Olvasni tud, a süketség nem zárja ki az írásbeli kommunikációt.)
  – Bennem a Világ elkelt! – kiáltja. (Kiabálni is tud, a süketség nem zárja ki az ordítozást.) Az összes mungekar marhányra pattan, eszeveszett vágtában kiviharzik a táborból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük