Húsvéti díszek fakanálból

Ti már húsvéti díszekbe öltöztettétek a lakást? Nálunk gyönyörű aranyeső pompázik a vázában, és tojások lógnak még a csillárról is! 🙂

Most megosztok veletek egy egyszerű, könnyen megvalósítható ötletet, melynek kivitelezésébe belevonhatjátok a kicsiket is! Amellett, hogy mutatós a végeredmény, nagyszerű szórakozást nyújt az elkészítése!

Szükség van hozzá két fakanálra, amikre ceruzával (ha valakinek magabiztos a keze, rögtön fekete filccel) megrajzoljuk a mintát. Mi egy tapsifülest és egy tojásból kikelő csibét választottunk.

dscn1202.jpg

A következő művelet a színezés, amit bátran gyermekünkre bízhatunk! Használhatunk filctollat, hobbifestéket vagy temperát.

dscn1203.jpgKészül a nyuszi nózija

dscn1204.jpgFiam barna bundát adott rá

dscn1207.jpgA csibe sárga lesz (nem az irigységtől),…

dscn1214.jpg…a tojás pedig kifehéredik

Színezés után megerősítjük a kontúrokat fekete filccel.

A nyúl fülét felskicceljük egy fehér papírra, kivágjuk, majd kiszínezzük, végül ragasztóval rögzítjük a fakanálhoz.

dscn1216.jpgNyuszifül

A nyúl nyakába piros masnit kötünk, a csibét pedig raffiából készült fészekbe ültetjük. Nem kell vázába tenni őket, elég, ha keresünk egy egyszerű üveget, amelynek nyaka köré tekerjük a fel nem használt raffiát, megpakoljuk a séták alatt porontyunk által nagy gonddal kiválogatott kavicsokkal (így azok sem hasztalan lettek összegyűjtve, és nem is a polcon porosodnak), beleállítjuk legújabb, gondozást nem igénylő háziállatainkat, és máris gyönyörködhetünk közös kreációnkban! Faállataink húsvét elmúltával sem mennek veszendőbe: bábként folytathatják létüket.

dscn1220.jpg

Jó szórakozást kívánok az elkészítésükhöz!

Ti milyen húsvéti díszeket készítettetek a saját kezetekkel? Mondjátok el kommentben!

Ha nem tudjátok, mihez kezdjetek húsvét után a felhalmozódott kindertojásokkal itt adok egy kiváló tippet! Csak annyit mondok: kinderminyon!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Mentés

2 című bejegyzés “Húsvéti díszek fakanálból” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük