Modern mese

A tanulás megfojtja a kreativitást, de mióta letudtam a záróvizsgát, az ihlet is gyakrabban megérint. Ennek eredményeképpen született meg az alábbi meseparódia vagy szatíra, ki minek veszi. Természetesen ilyen hozzáállású lovagok csak a mesékben léteznek. Vagy mégsem…? Az én férfi olvasóim minden esetre biztosan kivételt képeznek ez alól! 🙂

Lang Tünde: Modern mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hercegkisasszony. Egy nap az egyfejű sárkány bekopogott a háza ajtaján, és udvariasan megkérte, hogy fáradjon vele, mert a hercegkisasszonyokat hagyományosan sárkányok őrzik toronyba zárva, amíg egy nemes lelkű, bátor, talpraesett lovag meg nem vív velük, bebizonyítva, hogy érdemes a leányok szerelmére. Ő pedig vállalja az ezzel járó megpróbáltatásokat. A hercegkisasszony belátta, hogy vele kell tartania.
Amikor híre ment, hogy a sárkány várában egy szép hercegnő raboskodik, egy közelben élő jóképű lovag kellő mennyiségű waxszal gondosan beállította a haját, megfésülte ápolt szakállát, majd tettre készen bepattant drága autójába, hogy elnyerje a nemes hölgy kegyeit. Rövid kocsikázás után leparkolt a torony tövében, izmait megfeszítette a szűk fekete póló alatt, szippantott egyet elektromos cigarettájából, és felkiáltott a leánynak a kabriójából:
– Ha lejössz hozzám, még az is lehet, hogy hajlandó leszek elvenni téged feleségül.
– És mi lesz a sárkánnyal? Nem küzdesz meg vele a kezemért?
– Megvárlak itt, emancipált férfi vagyok, hagyom, hogy megoldd a szökést.
A kellő önbecsüléssel rendelkező hercegkisasszony inkább megszelídítette azt a sárkányt, amely átszelte érte a fél világot, szembeszállt az emberek haragjával és vállalta miatta az üldöztetést. Azóta is boldogan élnek, ha meg nem haltak.
A rest lovag pedig talán még mindig várja, hogy a hercegkisasszony leérjen hozzá a hosszú lépcsősoron.

Hogy tetszett a novella? Mit gondoltok a témáról?
Ide kattintva további rövid, csattanós történeteket olvashattok tőlem.
*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon, az Instagramon és a TikTokon is.

Kövessetek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük