Interjúhétfő – Vendégszerző: Vivien Moss

Több írós Facebook-csoportnak is tagja vagyok, és az egyik ilyen közösségben figyeltem fel Vivien Mossra. Év elején olvastam a könyvét, A szabad akarat játékát (itt írtam róla), pár hete pedig megjelent új kötete, amely A szabad akarat határa címet viseli. Bátorkodtam felkérni az írónőt, hogy feleljen a kérdéseimre.

vivien_moss.jpgVivien Moss

TCL: Vezető beosztásban dolgoztál, majd hátat fordítottál a karrierednek. Az írás miatt, vagy az csak később köszöntött az életedbe?

VM: Nagyon szerencsés vagyok, mert nőként is sikerült megállnom a helyem az üzleti életben. Ugyanakkor úgy éreztem most valami más kell. Nem tudtam még, hogy mi. Az írás egy hirtelen kipattant ötlet, hiszen korábban sosem voltam még csak a könyvszakma közelében sem. Viszont jött a sugallat, és elkezdtem írni A szabad akarat játékát. Abban a pillanatban tudtam, hogy megérkeztem.

TCL: Miért pont a swingert választottad a könyved témájául?

VM: Valami mást szerettem volna, valami megbotránkoztatót, valami tabut. Az embereket érdekli a szexualitás, és több mindenre nyitottak, mint elsőre gondolnánk, ellenben vannak dolgok, amikről nem illik beszélni. A könyvem nem csak egy swinger kalandozás, hanem egyben társadalomkritika is. Elmélkedik a kapcsolatokról, bizalomról, őszinteségről. Az emberi ítélkezés dühít, főleg amikor ismeretlenül formálunk véleményt bizonyos dolgokról. Harcolni szeretnék ellene.

TCL: A Szüke-trilógia elindított egy hullámot. Téged mennyire inspiráltak E. L. James könyvei?

VM: Természetesen inspiráltak. Úgy gondolom, hogy bár sok kritika éri, mégis fantasztikusat alkotott. A könyv is jó, de ami több, hogy képes volt áttörni a tabukat, határokat, és olyan eredményt ért el, ami nagyon ritka az erotikus irodalomban.

TCL: Mennyi idő alatt született meg A szabad akarat játéka?

VM: Maga a könyv megírása nagyjából négy hónapot vett igénybe az első betűtől az utolsóig. Ugyanakkor rengeteg feladat volt még vele. Ismeretlen íróként nem az a legnagyobb munka, hogy megírj egy könyvet, hanem az, hogy megismertesd magad.

TCL: Miért döntöttél a magánkiadás mellett?

VM: Őszinte leszek, mint mindig, még ha durva is a válasz. Ez egy nagyon érdekes kérdés. Nem ismertem a szakmát, nem ismertem senkit, akihez fordulhattam volna. Többre tartottam a munkámat annál, hogy egy íróasztal melletti kukában végezze olvasatlanul, mint a kezdő írók próbálkozásai, úgy általában. Ugyanakkor úgy éreztem, hogy ha képes vagyok egy nagy céget irányítani, akkor miért ne tudnék kiadni egy könyvet. Nem bántam meg a döntésemet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

T. C. Lang books&diy (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés,

TCL: A szabad akarat játéka nem egy szimpla erotikus regény, hanem társadalomkritika. Kérlek, fejtsd ki, miről, és miért tartottad fontosnak, hogy erre felhívd az olvasók figyelmét!

VM: Alapvetően a műfaj, amiben írok „women’s fiction”, ami Magyarországon még nem elterjedt stílusirányzat, és hivatalosan itthon mint besorolás nem létezik, így kerültem az „erotikus romantikus” besorolásba. A szabad akarat olvasása során nem kizárólag egy szerelmi történetet kap az olvasó, hanem a könyv rengeteg kérdést felvet a társadalomról, a kapcsolatokról, a bizalomról, a normáknak való megfelelésről.

TCL: Az első kötet függővéggel fejeződik be. Eleve sorozatot szándékoztál indítani, vagy a pozitív visszajelzések ösztönöztek, hogy továbbvidd a történetet?

VM: Legyen ez az én titkom. 🙂 Vicceltem, nem titkolózom – kivéve a kilétemet. Amikor megírtam az első részt, fogalmam sem volt arról, hogy tudok-e írni valójában. Úgy voltam vele, hogy ha szeretnék az olvasók, akkor természetesen folytatom.

TCL: Nemrég jelent meg a folytatása A szabad akarat határa címmel, melyben a BDSM világába kalauzolod az olvasókat. Ez mennyiben jelentett nehézséget számodra? Hogyan gondoskodtál arról, hogy hiteles legyen? (Itt megjegyzem, hogy volt szerencsém olvasni egyes jelenetit a REKK csoportban, és az állam is leesett, és a kötet már a polcomon várja, hogy a kezembe vegyem.)

vivien_moss_konyvek.jpgVM: A hitelesség szerintem a legfontosabb. Íróként véleményt formálunk, éppen ezért meg kell tisztelnünk az olvasókat azzal, hogy nem légből kapott dolgokat vetünk a papírra. Mindenképpen objektíven kell megközelítenünk egy olvasók számára egy még csak felületesen ismert témát. Másrészt pedig maximalista is vagyok, és csak olyan munkát adok ki a kezemből, amiről tudom, hogy mindent megtettem, ami a tőlem elvárható.

TCL: A fiad mennyit tud anya írói karrierjéről?

VM: A fiam pontosan tudja, hogy írok és azt is, hogy felnőtteknek szóló a könyv. Nagyon büszke rá, és gyakorlatilag hamarabb dédelgetett saját írói álmokat, mint én. Talán pont tőle kaptam az ötletet.

TCL: Fontosnak tartod a privát szférád megóvását, az inkognitód megőrzését?

VM: Elsősorban anya vagyok. Bár imádom az olvasóimat, mégis néha jó becsukni a laptopot, és elszakadni Vivientől.

TCL: Nem titkolod, nemzetközi babérokra törsz. Hogyan haladnak a munkálatok?

VM: Most egy kicsit félretettem a projectet, de hamarosan újra a kezembe veszem a feladatot. A könyv 99%-a már le van fordítva angol nyelvre, és kaptam ajánlatot az ezzel kapcsolatos munkálatok várhatóan sikeres menedzselésére. Erről többet nem mondhatok, de jók a kilátások.

TCL: Kérlek, árulj el nekünk magadról 5 titkot!

VM: A kilétemet leszámítva nincsenek titkaim. Ami valakinek új infó rólam, azt más már régen tudja. Nagyon közvetlen a kapcsolatom az olvasóimmal, és mindig őszintén válaszolok a kérdéseikre.

TCL: Folytatódni fognak Cathy kalandjai? Esetleg új vizekre evezel?

VM: Nem tudom, hogy folytatódik-e a történet, Cathy most egy kicsit visszavonul, ősszel új könyvet tervezek elkezdeni, szerintem az is jó sztori lesz. Cathy viszont a szívemhez nőtt, így nem kizárt egy jövőbeni folytatás, ha a csillagok is úgy akarják.

TCL: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre!

Vivien Moss könyveiről további információkat találtok a honlapján, illetve megtaláljátok az írónőt a Facebookon is.

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

2 című bejegyzés “Interjúhétfő – Vendégszerző: Vivien Moss” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük