Ezt olvastam – Sylvia River: Reményhajsza II.

Sylvia Rivernek határozottan egyedi stílusa van, amit lehet szeretni és nem szeretni – én személy szerint nagyon csípem, és repestem, amikor ismét nekiállhattam „reményt hajszolni”. Éppen olyan örömteli érzés volt kezembe venni a Reményhajsza második részét, mint rég nem látott barátokkal találkozni.

A könyvvel nem haladtam olyan gyorsan, ahogyan elterveztem, ugyanis a kisfiam élénk érdeklődést tanúsított az e-könyv olvasó iránt (igazi 21. századi gyermek), ami megnehezítette a szoptatás közbeni betűfalást, másrészt egyes szóvirágokat, mondatokat egyszerűen muszáj volt újra és újra elolvasnom, annyira élveztem őket! 🙂

rhii_1.jpg

A Reményhajsza I. függővéggel zárult, a Reményhajsza II. pedig pont onnan folytatódik, ahol az első rész befejeződött: John-t felkéri egykori főnöke, hogy vegyen részt egy újabb bevetésen. Természetesen Bonnie sem ül tétlen a fenekén, és George Keegan is csatlakozik hozzájuk. Az akció során szert tesznek egy ádáz ellenségre, kiváltképpen John.

John és Bonnie még mindig irigylésre méltóan imádják egymást. Míg a Bermuda pihen, és az együttes tagjai új dalokon dolgoznak, Bonnie visszautasíthatatlan felkérést kap, így kénytelen egy ideig nélkülöznie a férjét. Jó volt látni, ahogy az elképesztő kalandok mellett nem vesztek bele a csillogásba és pompába, valamint ugyanolyan problémákkal és kihívásokkal kell szembenézniük, mint az átlagembereknek, ezáltal közelebb kerültek hozzám.

Reménykedett benne, hogy az alvilági trón potenciális örököse némileg azért ellenáll majd a letartóztatásnak, hiszen akkor Slayer és Fisher leverhet az ifjú McBride-on némi felhámsérülést, Ben pedig megtorolhatja egy kicsit dédelgetett autója roncsolódását.

Ebben a kötetben egy új alvilág szerveződésének lehetünk tanúi: Jet Csen, illetve Grant és Sean McBride szállnak ringbe a tejhatalom megszerzéséért, és okoznak fejfájást egymásnak és a terrorelhárító fiúknak. Előbbieket és utóbbiakat is jobban megismerhetjük. A terrorelhárítók közül Patrick kerül előtérbe; szerettem a jeleneteit. Jet Csen jó ideig Jet Lee alakját öltötte magára a képzeletemben (valószínűleg a névazonosságnak köszönhetően), aztán Marc Dacascos lett belőle… Habár negatív karakter, egész szimpatikus volt az első nőnek lekevert pofonig.

From the movie #sabotage 1996 with the lovely and talented @carrieannemoss #carrieannemoss #flashbackfriday #fbf

Mark Dacascos (@dacascosmark) által megosztott bejegyzés,


Keegan-fanként nem ujjongtam, amikor George elvette feleségül Janetet az első részben, mert elég felszínesnek találtam a lányt, és a második kötetben sem lopta be magát a szívembe. Persze a történet előrehaladtával rokonszenv (vagy inkább sajnálat) támadt bennem iránta, aztán ismét jött egy hullámvölgy, majd újra megindult felfelé a „szimpátiaszerelvény”. A végére azért megbékéltem vele, csakúgy, mint Bonnie nővérével.

Viszont akadt egy új kedvenc szereplőm is, méghozzá Rico, a latin amorózó, akivel Bonnie fülledt erotikájú klipet forgat. Minden hibája ellenére megkedveltem a srácot. Remélem, a harmadik kötetben is olvashatok még róla!

Nem mondták még neked, hogy ezt a viselkedésformát kezelik? Pirulákkal, kényszerzubbonnyal, elektrosokkal?

Apropó, fülledt erotikájú klip: nem kis megpróbáltatást jelent a zenészpár kapcsolatának, és sokáig kérdéses, hogy egyáltalán túléli-e a szerelmük. A forgatáson már a buja jelenetek miatt is vibrál a levegő, Rico menedzsere pedig gondoskodik a feszültség további fokozásáról.

A cselekmény több szálon fut, amelyek kellően szövevényesek, minden mindennel összefügg. A romantika és az erotika az első részhez képest háttérbe szorul az akció javára, mindazonáltal a könyvben fontos szerepet játszik a bizalom és annak hiánya, illetve féltékenység. Érdekes párhuzamot figyelhetünk meg George és Janet, illetve John és Bonnie házassága között. Több jelenet jut a gyerekeknek a RHII.-ben, aminek szerfelett örültem. A zenei és az egészségügyi leírások hitelesek, én laikusként teljesen elhittem a zenészek és orvosok szavait. A történet végén a banda kerül a középpontba, és a rocker olvasók is „megkapják a magukét”. A szemszögváltások a könyvnek filmes jelleget kölcsönöznek, és simán el tudnám képzelni, ahogy nyárestéken a tévé képernyőjére tapadva nézem a Reményhajsza-sorozat aktuális epizódját.

Mivel kicsit érzelgős vagyok, ezért addig nem kell meghalnod, amíg nem találkoztál Seannal. Ha viszont sikeres lesz a családegyesítő projektem, akkor szentimentálisan azt is megígérhetem, hogy a hullátokat egymás mellé kapartatom majd el.

Ebben a kötetben is akadnak még olyan részek, amelyek kissé túl vannak hangsúlyozva az ismétlésekkel, illetve a feszültséget helyenként lehetett volna tovább fokozni a meglepetés erejével, bár ez inkább csak egyéni ízlés kérdése (így meg azért izgulhatunk, mert tudjuk, mibe sétálnak bele a szereplők), de a könyv így sem szenvedett hiányt heves szócsatákban és harci jelenetekben.

A Reményhajsza II. az első rész ismerete nélkül is teljesen élvezhető, a visszautalásoknak köszönhetően az is bepillantást nyer az előzményekbe, aki nem olvasta a Reményhajsza I.-et.

Az írónő sziporkái számtalan alkalommal csaltak mosolyt az arcomra, és az ismételt függővég ellenére is elégedetten tettem le az e-könyv olvasót. Azoknak ajánlom, akik szeretik, ha az akció romantikával van ötvözve. Sylvia Rivernek pedig köszönöm, hogy elolvashattam!

Az írónővel találkozhattok személyesen 2017. június 24-én a soron következő * Író * Blogger * Olvasó – Egy Helyen találkozón, ahol megszerezhetitek a Reményhajsza első és második részét, ha pedig nem tudtok részt venni rajta, akkor megrendelhetitek az Underground Kiadó webshopjából.

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

1 című bejegyzés “Ezt olvastam – Sylvia River: Reményhajsza II.” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük