Nagy találkozások napja

Ahogyan azt egy korábbi bejegyzésemben már olvashattátok, 2017. július 22-én került sor a negyedik író*blogger*olvasó – egy helyen találkozóra az Imádom a könyveket csapatának szervezésében. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy még a lebonyolítás előtti napon is érkeztek regisztrációk az eseményre. A beszámolómat elolvasva talán ti is kedvet kaptok ellátogatni a következő, augusztus 26-i összejövetelre, vagy az azt megelőző, augusztus 25-i meglepetés író-olvasó találkozóra, ahol Csabai Márkkal találkozhattok!

Mivel a program 15 órakor kezdődött, úgy terveztem, legkésőbb negyed három körül érkezem a helyszínre, és akkor lesz időm beszélni a szervezőkkel, nyugodtan meguzsonnáztathatom a babámat, és talán le is tudok pacsizni néhány ismeretlen ismerőssel, mielőtt belevágunk a lecsóba. Mondanom sem kell, úgy megcsúsztunk, hogy csak egy gyors mosdólátogatásra jutott időm. 🙂 Helyet foglaltam a két Nóra asztalánál: Krencz Nórával már korábbról ismerjük egymást – miután elmerültem fantáziavilágában, felkért beszélgetőpartnerének a könyvbemutatójára –, Tomcsik Nórival pedig többször is beszéltem Facebookon keresztül, és olvastam tőle A változások korát (és Az elveszett ifjúság is a könyvespolcomon vár rám). Egyszer csak lehuppant mellém Laura, az Ana blogja vezetője, amit rendszeresen olvasok. Végül becsatlakozott hozzánk Nádasi Krisz a lányával, Klárival – őket már régi ismerősként üdvözöltem a tavalyi Könyvmarketing tábornak köszönhetően.

krencznoraval.jpg

Krencz Nórával

tomcsiknorival.jpg

Tomcsik Nórival

Mindenki kapott egy papirost a helyszíni regisztráció után, amelyen szerzők és könyvek voltak felsorolva, illetve egy tombolaszelvényt. Az asztalon már ott sorakoztak a nyereménykönyv-felajánlások (köztük az enyém is).

Nyitásképpen Annie üdvözölte a limonádét/vizet/kávét szürcsölő megjelenteket Garami Gáborral az oldalán, aki (hang)színessé varázsolta a találkozót. Ekkor derült ki, mire is szolgál a résztvevők kezébe nyomott lista: azon kellett bejelölniük, hogy szerintük mely könyvből hangzott el részlet. Ezt követően Garami Gábor köszöntötte a nézősereget, és mesélt az olvasáshoz való viszonyáról. Majd megkezdődött a felolvasás!

Sajnos a hangminőség nem a legjobb, úgyhogy toljátok maximumra a hangot és hegyezzétek a fületeket!

Szerintem minden egyes író keble dagadt a büszkeségtől, amikor Gábor az ő művéből olvasott fel. Mivel elég sok részlet hangzott el, megkockáztatom, hogy mindenkié sorra került. Nyolc felolvasás után Annie összegyűjtötte a papirosokat, és amíg összesítette a helyes válaszokat, a résztvevők tovább élvezhették a történeteket és Garami Gábor hangját. Ketten is tökéletes megoldást adtak le, így mindegyikőjük választhatott a nyereménykönyvek közül, a maradék pedig tombolahúzáson keresztül talált gazdára. A Lámpás nyomában Laurához került, és esküszöm, nem bunda volt! 🙂

lauraval.jpg

Laurával – Ana blogja

A szünetekben és a végén sikerült néhány szót váltanom azokkal, akikkel módomban állt már személyesen találkozni, például Nádasi-Ozsvár Andreával, beszélgettem olyanokkal, akikkel eddig csak interneten keresztül volt lehetőségem kommunikálni, például Sylvia Riverrel, dedikáltattam az Érzelmi vírusveszélyemet Cornilie C. G.-vel (akitől olvastam már a Teremtő erőt, és az nagyon bejött), összepusziztunk Demencze Ilonával, az Olvass hazait! bloggerével, kezet ráztunk Mason Murrayvel – és természetesen elbeszélgettünk Annie-vel, az IK egyik alapítójával.

olvasshazait.jpg

Ilonával – Olvass hazait!

A végén a közönség lelkesen fotózkodott Garami Gáborral – én úgy elmerültem az írótársakkal folytatott eszmecserében, hogy lemaradtam róla. Szó esett a kiadókról, a marketingről, és volt egy dolog, amiben mindnyájan egyetértettünk: mások előtt bemutatkozni (meg egyáltalán beszélni) az egyik legnagyobb mumus egy író számára! 🙂

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Demencze Ilona (@olvasshazaitblog) által megosztott bejegyzés,

Demencze Ilona Garami Gáborral

A hangulat nagyon jó volt, a felolvasás élvezetes, a részletek figyelemfelkeltőek. Sajnos nem tudtam mindenkivel beszélgetni, de fantasztikus élményekkel távoztam, és remélem, lesz még alkalmam máskor is ellátogatni a rendezvényre!

csoportkep.jpg

Természetesen szert tettem néhány dedikált könyvre is: Sylvia River Reményhajsza-sorozatának második kötetére és L. J Wesley Egy űrállomás-takarító naplója című sci-fi paródiájára – aki, noha ezúttal nem tudta tiszteletét tenni az eseményen, eljuttatta hozzám a „fiát”.

ibo_szerzemenyek.jpg

Ha kedvet kaptatok részt venni a következő író*blogger*olvasó – egy helyen találkozón, akkor jelentkezzetek rá!

A képeket köszönöm szépen Barta Laurának, Demencze Ilonának és Krencz Nórának!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

3 című bejegyzés “Nagy találkozások napja” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük