Ezt olvastam – Krencz Nóra: A hófehér másvilág

A kilencedik író-blogger-olvasó találkozó tombolahúzásán nyertem meg Krencz Nóra (a vele készült rendhagyó interjúmat ide kattintva olvashatjátok) A hófehér másvilág című könyvét, amely a Megszámlálhatatlan-sorozat második kötete, és mivel az írónő is részt vett a rendezvényen, rögtön dedikáltattam is vele a frissen megszerzett példányomat. Mindenképpen szert akartam tenni a második kötetre, mert a sorozat első része, A hordozó is tetszett, amelyben Nóra egyedi módon közelíti meg a halhatatlanságot.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T. C. Lang books&diy (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés,

A hófehér másvilág tizennyolc évvel A hordozó után játszódik, az első kötet főszereplői a második részben már csak statiszták. A történet Fabyen és Shina lánya, a tizenhét éves Autumn köré épül, aki testvérével, Doriannal és unokatestvérével, Corával a királyi palotában tölti a nyarat. Mindhárman izgatottan készülnek az idény utolsó báljára, ahol kihirdetik, hogy kit kíván eljegyezni a szomszéd királyság legfiatalabb hercege. Robert herceg döntése mindenkit meglep, és a lányok viszonyának megromlását eredményezi. De nem ez az egyetlen változás, ami bekövetkezik Autumn életében: talál egy gyönyörű nyakláncot, mely által feltárul előtte a hófehér másvilág, és attól fogva már nem csupán a saját sorsáért felel.

Az írónő ezúttal nem csap a lecsóba rögtön az elején, szép lassan építi fel a középkori miliőben játszódó történetet, folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét egy meglepő fordulattal vagy egy újabb titok felfedésével, és több olyan, az újraéledéssel kapcsolatos kérdésre is választ kapunk, amely az első rész óta foglalkoztatott bennünket. Bájos vonulata a történetnek, ahogyan Autumn szíve megnyílik. Szinte remegett a gyomrom az eljegyzés bejelentésénél, és akaratlanul is beugrott a Sissi című film egyik kedves jelenete, noha ebben a könyvben teljesen mások voltak a körülmények, és a szereplők is eltérő módon reagáltak.

– Ne ítéljen el, Autumn!
– Nem ítélem el. Hiszen csak saját akaratát érvényesítette, a maga kedvét kereste. Hogy magára haragítja az apját, a tanácsosukat, Moreen uralkodóját, Cora nővéremet, meg persze engem is, ugyan kit érdekel?! Mégis, Robert herceg, mit gondol, ezek után hogyan fogja elérni, hogy kedveljem?
A herceg sóhajtott.
– Jobban tetszett, amikor Oddsnak szólított.

A karakterábrázolás is igazán jól sikerült: Autumn szimpatikus fiatal lány, aki felnő a feladatához, könnyű vele azonosulni, Dorian tiszta apja, Cora összetett személyiség, és Robert anyját is kiemelném, akiben szintén több van, mint amennyit először látunk belőle. És Robert! Az én szívem bizony nem a macsó rosszfiúké; szeretem, ha a férfikarakterek lázadnak, de a jó oldalán állnak, esendőek, és nem félnek kimutatni az érzéseiket, Robert pedig épp ilyen! Örültem a régi szereplők feltűnésének is, érdekes volt szülőként megismerni őket.

Az írónő mind írástechnikáját, mind történetvezetését tekintve rengeteget fejlődött. Sajnáltam, amikor elfogytak a lapok, olyan szívesen olvastam volna még Autumn kalandjairól… Úgyhogy most megyek, elkezdem A követet, ami a Megszámlálhatatlan világában játszódik, csak épp az ő jövőjükben (a mi jelenünkben), egyébként ingyen letölthető a Google Play áruházból és a MEK-ből is.

Szívből ajánlom A hófehér másvilágot azoknak, akik szeretik a fantasyket és a boszorkányos történeteket!

Csatlakozzatok Krencz Nóra Facebook-csoportjához, ahol érdekességeket árul el a történeteiről, A hófehér másvilágot pedig megtaláljátok a Libri és a Líra üzleteiben, és megrendelhetitek a kiadó webshopjából is (megsúgom, most épp akciós).

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát! Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük