Ezt olvastam – Cornelie C. G.: Bármi megtörténhet

Cornelie C. G. összes eddig megjelent regényét olvastam, igazán kellemesnek találom a stílusát, és nagyra értékelem, hogy minden könyvében felhívja a figyelmet a környezetünk megóvására, illetve az azt és az emberiséget veszélyeztető beavatkozásokra. Kíváncsian vártam a következő történetét. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy legújabb, 2019 októberében megjelent, Bármi megtörténhet című könyvének előolvasója lehettem, véleményezhettem, tehettem javaslatokat változtatásokra – amiket az írónő vagy megfogadott, vagy nem. 🙂 Ezúton is köszönöm a bizalmat és a lehetőséget!

corneliecg.jpg

A regény főszereplője, Millie épp elhagyni készül csalfa barátját, amikor egy földrengés következtében autóbalesetet szenvednek: a Golden Gate hídról a mélybe zuhannak. Két férfi siet az eszméletlen lány segítségére, aki egy ladikban hánykolódik egy tavon. Millie, miután magához tér, képtelen felidézni, hogyan került a csónakba. Bizalmatlan megmentőivel szemben, főleg amikor ismeretlen települést és évszámot jelölnek meg tartózkodási helyének és idejének. Arra a hajmeresztő következtetésre jutnak, hogy átcsúszott egy párhuzamos univerzumba. Noha hazavágyik, lassanként kezdi megtalálni a helyét Village-ben, amely a szomszédos Birodalom gyökeres ellentéte: a faluban a természettel összhangban élnek, infrastruktúrájuk elmaradott, míg a nagyváros lakói a legújabb technikai vívmányokat használják, és nem vetik meg a génmódosított élelmiszereket sem. Millie-nek nemcsak a két település és életmód közül kell választania, hanem két férfi, a falusi tanító Mark és a szabadságát a faluban töltő birodalmi orvos, Michael közül is.

Tehát egy isten háta mögötti faluban van, ahol egy öreg kuruzsló és egy szép szemű orvos megmentették az életét. De mi a bánatot keres itt velük?

Az alapfelállás izgalmas: egy ízig-vérig modern, nagyvárosi nő egy utópisztikus, elszigetelt, technikailag elmaradott világba csöppen, ahol az emberek egyszerűek és őszinték, a nappal kelnek és nyugszanak, tisztelik a természetet, és kétkezi munkával termelik meg a mindennapi betevőjüket. Nem kívánnak a haladás útjára lépni, ők így érzik teljesnek az életüket. A könyv első felében az ő hétköznapjaikat, szokásaikat (a rapid randikról azért szívesen olvastam volna bővebben) és történelmüket ismerjük meg, nagyobb konfliktushelyzetek nélkül, de számos szórakoztató csipkelődéssel Millie és a nőcsábász Michael között. Tagadhatatlanul vonzódnak egymáshoz, de mielőtt az olvasók elégedetten felsóhajthatnának, hogy a két szereplő összemelegszik, az írónő Mark személyében újabb jóképű férfit sodor a lány útjába, aki – szemrevaló külső adottságaitól eltekintve – Michael tökéletes ellentéte. Az eddig lassabb folyású történet ezzel a csavarral ritmust vált, nagyobb sebességre kapcsol, a végére pedig kifejezetten felpörögnek az események. A lezárás érdekes, nekem határozottan tetszett!

(…) tisztelnünk kell a környezetet, ha azt szeretnénk, hogy az is megbecsüljön minket, és átadja nekünk a kincseit. A lényeg mindig az egyensúly. Amit elveszünk, azt pótolnunk is kell.

Az erős, jól kidolgozott karakterek viszik a hátukon előre a történetet: Millie talpraesettsége, Mark tisztasága, az idős Liam és Mary higgadtsága és bölcsessége pedig még akkor is velem maradt, amikor becsuktam a könyvet. Nem szokásom belezúgni könyves karakterekbe (na jó, A sivatag szellemének Bloody Foxa kivétel, de akkor még csak általános iskolás voltam), ha azonban Michael kilépne a könyvből… Mit szépítsem, megérne egy ajtócsapkodást. 🙂

Noha másodszor olvastam a történetet, ugyanúgy vártam, hogy elmerüljek benne esténként, mint első alkalommal. Az írónő elérte, hogy a stílusa, fogalmazásmódja, érzékletes leírásai által a szereplők ne csak akkor legyenek velem, amikor a könyv a kezemben van. A történet nem a sok akcióval lopta magát a szívembe, hanem a belőle áradó nyugalommal. A béke szigetét jelentette számomra, a romantikus jelenetek pedig balzsamozták a szívemet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

T. C. Lang (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés,


Cornelie C. G. eddigi regényeivel ellentétben a kalandok kissé háttérbe szorulnak, ám a romantika annál jobban dominál. Egy igazi bekuckózós, szívet melengető olvasmány a hideg őszi, téli estékre.

Köszönöm a könyvet a szerzőnek!

A könyvet megtaláljátok a Bookline és a nagyobb áruházláncok kínálatában.

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük