Ezt olvastam – Margit Sandemo: Jéghegyek népe – Vérbosszú

A Sarki tűz és Bosszantöpp és más furcsaságok után ismét visszakanyarodok a Jéghegyek népéhez, és a soron következő, tizenegyedik részről osztom meg az élményeimet veletek. A könyv a Vérbosszú címet viseli, és ennek is az előző kötet szeretni való főhőse (egyik személyes kedvencem), Villemo a központi figurája. Tökéletes olvasmány vízpartra és a hűs szobába egyaránt! 🙂

ISBN: 963-8374-13-6
ISSN 1217-0666

11_verbosszu_jn.jpg

Csaknem egy év telt el azóta, hogy a lány beleszeretett Eldar Svartskogenbe. Az ifjú halála után Villemo teljesen magába roskad. Úgy véli, senki nem érti őt meg. Annyira elmerül az önsajnálatban, hogy észre sem veszi távoli unokatestvérei, Niklas és Irmelin egymás iránt táplált gyengéd érzelmeit. Akkor döbben csak rá, milyen önző módon viselkedett, amikor Irmelin szülei visszautasítják Niklas lánykérését, és Dániába küldik lányukat. Időközben olyan dolgok jutnak Villemo tudomására, melyek hatására képes más színben látni a halott férfi emlékét. Mivel nincs kivel megbeszélnie a gondjait, felveszi a kapcsolatot Dominickel, a svédországi rokonával.

Fény derül egy titokra, miszerint nem csak átokkal sújtottak születnek minden nemzedékben, hanem – Jó Tengel hatására – kiválasztottak is, azonban az ő végzetüket egyelőre homály fedi.

Közben különös balesetek történnek Villemoval. Ő nem tulajdonít nekik nagyobb jelentőséget, Dominic tanácsára mégis beszámol szüleinek a történtekről. Megállapodnak abban, hogy amíg el nem ül a veszély, addig Dominic magával viszi Svédországba, ám mire a fiú megérkezik, addigra a lánynak nyoma vész. Utoléri a múltja: Eldar Svartskogen érzett rajongása vérbosszút szül, melynek ő is céltáblájává válik… Kisvártatva arra is fény derül, hogy borostyánszínű szemén kívül milyen erőt örökölt őseitől!

A megsegítésére siető Dominickel együtt raboskodva lassanként ráébred, hogy többet érez unokafivére iránt, mint rokoni szeretetet. Szerelmük azonban nem csak a rácsok, hanem a családi átok miatt sem teljesedhet be…

Az írónő nagyon jól ragadja meg a felnőtté válás folyamatát: ebben a kötetben egy önző lányból érett nő válik, a gyermeki rajongás helyét pedig az igaz szerelem veszi át. Dominic személyében egy karizmatikus férfi főhőst kapunk, aki a rosszfiú Eldar Svartskogen szöges ellentéte: lovagias, önfeláldozó, a szerelméért minden követ megmozgat, gyengéd… minden lány álma! Ha valaki találkozott már egy „Eldarral”, akkor nagyon tud értékelni egy „Dominicet”! Habár a romantikus szál előtérbe kerül, nem hiányoznak a meglepő fordulatok sem. Az olvasó tövig rágja a körmeit az izgalomtól, szurkol azért, hogy a szerelmesek végre egymáséi lehessenek… végül leteszi a könyvet, és felkiált, hogy azonnal kérem a folytatást! Én legalábbis így jártam vele.

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük