Ezt olvastam – Margit Sandemo: Jéghegyek népe – Hóvihar

Mára a Jéghegyek népe soron következő részét hoztam nektek, amely azért is különösen kedves számomra, mert ez a kötet az egyik kedvenc főhősöm, Villemo köré épül. Nagyjából annyi idős lehettem, amikor először olvastam a sorozatot, mint Villemo, így teljes mértékben azonosulni tudtam vele; együtt örültem és együtt szenvedtem vele. Következzék az ő története!

ISBN: 963-8374-12-8
ISSN 1217-0666

10_hovihar_jn.jpg

Dag Meiden ötven évvel ezelőtt járásbíróként halálra ítélte Eldar Svartskogen dédapját, és a család az apával együtt elveszítette a majorját is. Meidenék – megszánva a nélkülöző családot – egy kisebb földdarabot adtak kárpótlásul a leszármazottainak. A rossz életű férfi utódai Dagot okolták rossz sorsukért, gyűlöletük nemzedékről nemzedékre szállt.

Az 1673-as esztendőben hatalmas éhínség pusztít a környéken. A Svartskogen major lakói megpróbálnak ételt lopni Grastensholmról, azonban az udvarház emberei a tolvajok után lőnek, és a nyomok alapján golyóik célba érnek. Dag három dédunokája, a galamblelkű Irmelin és a két kiválasztott, Niklas és Villemo elindulnak a sérültek felkutatására, így jutnak el Svartskogenékhez.

Villemo – akinek természete hasonlóan nyughatatlan, mint a legendás Solé – menten beleszeret a durva lelkű, vad ifjúba, Eldarba, akinek szándékai nem éppen tisztességesek. A férfi nővére bosszúvágytól fűtve elcsábítja Villemo tapasztalatlan unokaöccsét, a család előkelő dán ágából származó Tristant, hogy szégyent hozva rájuk átadja neki az utcán összeszedett betegségét.

Miközben Villemo a gyilkossággal vádolt Eldar segítségére siet, gazemberek támadnak rá, és miután egyiküket átsegíti a másvilágra, menekülni kényszerül. Találkozik a norvég szabadság elszánt harcosaival, akik egy távoli birtokra irányítják kettejüket. Niklas és a szintén különleges képességekkel rendelkező svéd rokonuk, Dominic, a lány keresésére indulnak.

Időközben Eldar felfedi Villemo előtt ellenszenvének valódi okát. Munkaadójuknál szörnyű felfedezést tesznek…

A kötetben megismerhetjük egy fiatal lány szerelemről való elképzelését, és a különböző fortélyokat, amivel megpróbálja felhívni magára választottja figyelmét, valamint azt, hogy egy naiv szerelmes, az intő jelek ellenére, milyen vakon képes kapaszkodni a bálványáról kialakított képbe.

Valószínűleg minden lány és nő találkozik előbb-utóbb egy „Eldarral”, egy jóképű rosszfiúval, akiről a szíve mélyén tudja, hogy nem hozzá való, mégsem szűnik a vonzalma iránta, és reménykedik, hogy majd az ő hatására megváltozik, és jó útra tér… legfeljebb nem ér ilyen tragikus véget a románc. Aztán mindannyian rájövünk, hogy mennyivel jobb beleszeretni egy jófiúba – no de ne rohanjunk ennyire előre! 😉

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük