A pénz személytelen ajándék? Ha így adod, akkor nem!

Sokan gondolják, hogy a pénz személytelen ajándék. De mégis mit tegyünk abban az esetben, ha az ifjú pár nem egy kenyérpirítóra vagy egy kávéfőzőre vágyik, hanem mondjuk egy borítékra, aminek a tartalmát befektetné egy közös otthonba? Vagy a ballagó diák egy kristálykészlet helyett jobban örülne, ha az összegyűlt bankókból inkább részt vehetne egy körutazáson? Korábban már mutattam egy ötletet, hogy mit adhattok boríték helyett, ez alkalommal pedig egy újabb tippet hoztam nektek!

A bejegyzéseimből már kiderülhetett számotokra, hogy szeretem valami egyedivel meglepni a szeretteimet. Múlt hónapban esküvőn jártunk, és – ahogyan azt sejthetitek – az ifjú pár nem egy egyszerű, ropogós papírpénzzel megtűzdelt képeslapot kapott tőlünk nászajándékba. Tavaly egy teafilteres ötlettel álltam elő, ezúttal egy gyufás skatulyással! Igen, jól olvastátok! Ráadásul ez a későbbiekben más módon is hasznosítható – egy igazi multifunkciós ajándék. 🙂

Mindenekelőtt szükség van hozzá:
– 30db gyufás skatulyára,
– ragasztóra,
– csomagolópapírra.
– vonalzóra,
– ollóra.

A skatulyákat ötösével egymás mellé ragasztottam…

2.jpg

3.jpg

…majd a hat sort egymásra rögzítettem.

4.jpg

5.jpg

Ilyen módon egy jópofa, fiókos téglatesthez jutottam…

6.jpg

…amit alaposan bekentem a ragasztóstifttel, és körbetekertem az előzőleg megfelelő szélesre vágott csomagolópapírral. Figyelem, csomagolópapírtól függően szükség lehet előtte sima fehér papírral is körberagasztani, hogy ne látsszon át a minta!

7.jpg

A skatulyák belső részének külsejére a képen látható módon rátapasztottam a méretre vágott csomagolópapírt. (Ez a legidőigényesebb munkafázis.)

8.jpg

9.jpg

Végül megtöltöttem a fiókokat. De nem ám csak különböző címletű pénzekkel! Rejtettem bele kaparós sorsjegyet (egy kisebb méretű feltekerve pont belefér), lottószelvényt, illetve fájdalomcsillapítót, gyufát, teafiltert, óvszert, szerpentint (mindegyikhez mellékeltem vicces szöveget), jó kívánságokat, és voltam olyan szemtelen, hogy az egyikbe egy „nem nyert” cetlit tettem. 🙂

 

A képeslapot mindössze arra használtam, hogy ráírtam az instrukciókat: naponta csak egyetlen fiókot ér kinyitni! (A fiókok elejét megszámoztam 1-től 30-ig, ez már lemaradt a fotózásról.) Így pont a házasságkötés után egy hónappal tárták fel azt, amelyikben gratuláltunk házasságkötésük első hónapfordulójához. 🙂

És hogy mire lehet használni az üresen árválkodó tárolót? Például ékszertartónak. Vagy szortimenternek. Vagy adventi kalendáriumnak. A lehetőségek tárháza végtelen.

10.jpg

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

2 című bejegyzés “A pénz személytelen ajándék? Ha így adod, akkor nem!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nagyon jó ötlet esküvői ajándéknak!
    Mi kisiskolásként csináltunk hasonlót, de nem pénzt raktunk bele, hanem mindenféle „kincseket” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük