59. Eurovíziós Dalfelsztivál – Kállay-Saunders András az ötödik!

Gratulálok Kállay-Saunders Andrásnak, aki az idei Dalfesztiválon az ötödik helyet szerezte meg, és ne feledkezzünk meg Tabár Istvánról, aki a Running társszövegírója, Szakos Krisztiánról, a dal társzeneszerzőjéről, a két vokalistáról, Cselovszky Rozináról és Fedor Kyráról, a két táncosról, Likovics Alexandráról és Nagy Tiborról, valamint Kelemen Katáról, akinek a szívbemarkoló koreográfiát köszönhetjük!

Megmondom őszintén, a magyar válogatón a Fool Moon It Can’t Be Over című száma volt a favoritom; a döntőben nyújtott teljesítményük teljesen lenyűgözött, amikor is a capella énekeltek.

Azonban meg kell hagyni, András megállta a helyét Koppenhágában! A mezőnyt végighallgatva mindössze két szám hagyott bennem igazán mély nyomot, és az egyik a Running.

A másik a győztes, Conchita Wurst Rise Like A Phoenix című dala, mely szimfonikus kísérete a Budapest Art Orchestrának köszönhető. Lehet vitatni Conchita/Thomas külsejét, annak okát, hatásvadász vagy önmegvalósító jellegét, megteszik ezt helyettem más bloggerek. Engem nem érdekel a nemi identitása, hogy női vagy férfi ruhában áll színpadra, hogy szakállas-e vagy sem. Csak egy dolog: az éneke. Hunyjátok le a szemeteket, és hallgassátok! Képtelen vagyok végighallgatni anélkül, hogy libabőrös ne lennék… Minden további nélkül el tudnám képzelni egy Bond-film betétdalaként, amely mondjuk A főnix feltámadása címet viselné.

Említsük azért meg az izlandi Pollapönköt, amely számomra az idei megmérettetés egyik üde színfoltja volt – minden értelemben! 🙂

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük