A képernyő és filmvászon legdögösebb angyalai

A magam részéről mindig is érdekeltek az angyalok és más természetfeletti lények, és valahogyan az évek során sem sikerült kinőnöm ebbéli vonzalmamból. Még most is élvezettel bújom a misztikus könyveket és merülök el az ilyen jellegű filmekben vagy sorozatokban. Bizonyára – hozzám hasonlóan – vagytok így vele néhányan. 🙂 Gondoltam, összegyűjtöm nektek, kiket találok a képernyő és filmvászon legdögösebb angyalainak. Előrevetítem, a lista szubjektív, valószínűleg lesz, akin megbotránkoztok, esetleg még ízlésficamosnak is neveztek… Lássuk a jelöltjeimet!

4. és 5. Loki és Bartleby (Matt Damon és Ben Afflec) – Dogma

Kép: Wikipedia

Ők ketten éppen lecsúsztak a dobogóról. Ha mindenképpen ketté kéne vennem a negyedik és az ötödik helyet, akkor talán Bartleby egy hajszálnyival megelőzné Lokit. Legyünk őszinték, mindketten dögös pasasok. Illetve dögös, emberek közé száműzött angyalok, akik – ha nem is égi valójukban, de – mindenáron haza szeretnének térni. Elszántak, viccesek, őrültek – még azt se bánom, hogy van szárnyuk.

3. Seth (Nicholas Cage) – Angyalok városa

Kép: Wikipedia

Igen, meg lehet hökkenni. Nicholas Cage nálam a harmadik helyre jött fel. Elég nagy divat szidni szegényt – tény s való, hogy az utóbbi időben volt néhány olyan szerepe, amit el kellett volna utasítania –, és nem kifejezetten szépfiú, de Seth bőrébe bújva varázslatos volt! A bús képű, bociszemű, sötét ruhás angyal, akit elbűvöl az emberek világa, aki maga is meg kívánja tapasztalni azt, amit a halandók éreznek… Milyen romantikus! Azt hiszem, még egyszer sem tudtam könnyek nélkül végignézni az Angyalok városát… én már csak ilyen szentimentális vagyok.

2. Mihály (Paul Bettany) – Légió

Kép: Wikipedia

Nem a Légió a legkiemelkedőbb alkotás, amit valaha láttam, és Paul Bettany sem egy klasszikus értelemben vett jóképű férfi. Mégis ő az, aki miatt (egyszer) érdemes megnézni a filmet (meg Dennis Quaid). Mondanom sem kell, nem egy fehér leples, finomkodó szárnyast alakít, hanem egy magányos, tökös, lázadó angyalt, aki az emberiség segítségére siet. Wow!

1. Castiel (Misha Collins) – Odaát

Kép: supernaturalwiki.com

Nincs az az Odaát rajongó, aki ne emlékezne a 4. évadban való feltűnésére! A naiv, mindenre rácsodálkozó, hűséges angyal új színt (és szálat) hozott a sorozatba, alapjaiban változtatta meg annak jellegét, később pedig nagy utat járt be. Anélkül, hogy nagyon spoileres lennék, elárulom, hogy többek között az ő karakteréből is csíptem egy kicsit a könyvemben szereplő Ronael jelleméhez. Na jó, annyit leszögezhetek, hogy Ronael nem válik sem füvező hippivé, és leviatánt sem szív magába.
Kócos haj, elmaradhatatlan ballonkabát, hanyagul megkötött nyakkendő, igéző szemek… Csoda, hogy a képzeletbeli dobogó legfelső fokára került?

+ egy kakukktojás

Leo (Brian Krause) – Bűbájos boszorkák

Kép: Wikipedia

Kakukktojás, mert igazából fényőr, de égiként az angyalok közé sorolom őt is. A jófiú megtestesítője, akit (Castielhez hasonlóan) tévútra vezetnek a nemes eszmék, mégsem lehet nem szeretni. Amikor futott a sorozat, akkor nem tudtam eldönteni, hogy ő a dögösebb vagy a démoni Cole (Julian McMahon)… De az már egy másik bejegyzés témája lesz!

Nektek ki a favoritotok? Biztos van olyan angyalos film, amit nem láttam. Kommentben várom a további dögös égi pasikat!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük