Focidekor gyerekszobába kreatív szülőknek

Ezzel a bejegyzéssel nagyon régóta lógok nektek. Már hónapokkal ezelőtt befejeztem a projektet, a dokumentálásig azonban csak most jutottam el.

Egyes gyerekeket teljesen hidegen hagy a futball, míg mások megszállottjai lesznek a sportágnak. Nagyobbik fiamról már a pocakban meg lehetett mondani, hogy utóbbiak táborát fogja gyarapítani, olyan lelkesen rugdalózott odabenn. Óvodásan is rúgta a bőrt, és általános iskolásan sem hagyott alább a lelkesedése. Christiano Ronaldo a példaképe, és teljesen elérzékenyültem, amikor kijelentette, hogy olyan szeretne lenni, mint ő: pont olyan jó focista, igaz nem akar hisztizni a pályán, de szeretné támogatni a szegény kisgyerekeket. <3

Az volt a kívánsága, hogy „focisítsuk” a szobáját. Ínyemre való feladat volt.

Nem tudtam mindent környezetbarát módon kivitelezni, de törekedtem arra, hogy amit lehet, azokat már meglévő dolgokból hozzuk létre.

Első lépésként felragasztottam egy Read Madridos Christiano Ronaldo falmatricát az ágya mellé. Akkor még szó sem volt arról, hogy átigazol a Juventusba. Mindegy, felsimogattam a falra, és ilyen apróság miatt nem vagyok hajlandó lekaparni. A matricát külföldről rendeltem, így a hazai árak töredékébe került.

crmatrica.jpg

Második lépés volt a lámpa. Tanulmányoztam a focilabda mintájú lámpák kínálatát, de egyrészt dobtam egy hátast az áraktól, másrészt az eladók is mondták, hogy a fekete ötszögek miatt nem adnak elég fényt. Gondoltam, teszek egy próbát a fehér rizslámpával.

focislampa1.jpg

A minta kiszámításának módját egy gasztorblogon találtam meg, ahol tortát díszítettek ilyen módon.

focislampa2.jpg

Kivágtam az öt- és hatszögeket, és a lámpára fektetve körberajzoltam őket, ahol kellett, ott kézzel korrigáltam. Utána kifestettem vízfestékkel. A végeredmény:

focislampa3.jpg

És még elég fényt is ad.

Amikor felugrott egy hirdetésben egy kísértetiesen hasonló, készen vásárolható lámpa, fiam adott egy puszit, hogy az enyém sokkal jobb. 🙂

Harmadik lépésként jöhetett a focikapu az ágy fölé. Ezt férjemre bíztam, aki egy szuper kaput kreált maradék lécekből.

focikapu1.jpg

Összecsavarozta, majd lefestette a léceket fehér festékkel, ráaggatott egy focihálót, végül rögzítette a falra. Utólag kicsit bánom, hogy beruháztunk egy igazi focihálóra, amikor spárgából is el lehetett volna készíteni. :/ (Persze ha már ciki lesz dekorációnak, akkor majd lehet használni rendeltetésszerűen.)

Habár lehet venni készen is focis bútorgombokat, úgy gondoltam, felújítom a régieket, amelyek pont gömb formájúak, mint egy labda, engem meg nem olyan fából faragtak, aki megijed egy kis maszatolástól. Akkor még nem tudtam, mit veszek a nyakamba.

Elkészítésük több hónapot ölelt fel – nem azért mert olyan bonyolult a folyamat, hanem mert rá kellett hangolódnom lelkileg az aprólékos munkára. Ezt a műveletet csak azoknak ajánlom, akiknek kötélből vannak az idegeik, és rendelkeznek némi kézügyességgel. Noha a célig vezető út viszontagságokkal teli, fantasztikus érzés, amikor ilyen kis csodák kerülnek ki az ember keze alól!

A galériára kattintva megnézhetitek, hogyan készültek a focis bútorgombok, és hogyan mutatnak a bútorokon.

A fogantyúk eredetileg egy másik gyerekbútor tartozékai voltak, és kék színűek – ezt az állapotot elfelejtettem fotózni, upsz.

Először alaposan megcsiszoltam őket. Utána jöhetett a fehérre festésük, méghozzá kétszer.

Ezt követően a fenti linken található módszerrel kiszámítottam, hogy mekkora lesz a minta, majd megrajzoltam minden öt-/hatszöget ceruzával. Amit feketére kellett festeni, azt be is satíroztam.

Már a jelölés is kemény munka volt, és a festés sem volt leányálom. Az első párat még élveztem, a tizennyolcadikat már a hátam közepére kívántam, és meg se rebbent a szemem, ha az ujjam megremegett, és nem lett tökéletesen egyenes a vonal. Remélem, hogy kisebbik fiam a pingpongért fog rajongani.

Amikor megláttam fiam csillogó szemét, tudtam, hogy megérte ennyit vesződni vele, és újra belefognék.

Utolsó lépésként leterítettük a gyepet, vagyis a zöld szőnyeget.

focisszoba1.jpg

Az ágyra felragasztottuk a nagyszülőktől kapott focis zászlókat, a karnisra felkerült egy focis tároló.

focisszoba2.jpg

A komód felett kapott helyet a dicsőségfal, mellette pedig egy focis tároló (nem látszik a képen).

Belevágtok? 🙂

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük