Ezt olvastam – Horváth Éva: Macskamisztikum

Ismét egy magánkiadásban megjelenő könyvet olvastam, Horváth Éva Macskamisztikumát. Ez egy kedves memoár arról, hogyan változott az idők során a szerző macskákhoz való viszonya.

ISBN: 9789634246510

macskamisztikum.jpg

A könyvben az írónő párhuzamot von a cicák és az emberek viselkedése között, ami olykor megmosolyogtatja az embert, máskor pedig könnyeket csal a szemébe. Szépen bemutatja a macskák személyiségét, főleg Kék övesét. Soraiból kitűnik mennyire a szívéhez nőtt, és nem csak azért, mert többször is hangsúlyozza, hogy a lelki társa vált belőle. Most persze biztosan akad, aki elcsodálkozik azon, hogyan lehetséges az, hogy egy cica valakinek a lelki társa. De ezen csak az hökken meg, akinek nincs és nem is volt házi kedvence. Kifejezetten örültem annak, hogy a történetekben szereplő macskákról készült fényképekkel van illusztrálva a könyv, mely által az olvasókhoz is közelebb kerülnek a szőrös négylábúak.

A szerző áldozott a korrektúrára, és nagyon szomorúnak találom, hogy a korrektor munkája finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, továbbá jót tettek volna a szerkesztés során egy külső szem észrevételei.

Évát a Macskamisztikum megjelenése után árasztottam el kérdéseimmel; az interjú elkészülte és annak megjelenése között veszítette el az egyik könyvben szereplő macskát, amit a történet megismerése után még jobban sajnálok.

Talán egy órába telt végigérnem ezen a megható könyvecskén, és szívesen olvastam volna még a cirmos családról. A macskabolondok is biztosan élvezni fogják!

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük