Ezt olvastam – Egri Zsanna: Az Ördög lánya I. – Szilvia arab világa

Egri Zsanna megtisztelt azzal, hogy még megjelenés előtt elküldte nekem Az Ördög lánya I. – Szilvia arab világa című romantikus kalandregényét. Nem ez az első könyv, amit olvastam tőle: korábban volt már szerencsém az Egy őrült történethez, aminek ötletgazdája, társszerzője, a történet elindítója. Ahogyan abban, ugyanúgy Az Ördög lányában is a dolgok közepébe vág. És ez a dinamizmust végig fenn is tartja.

az_ordog_lanya_i.jpg

A történet a ’90-es években játszódik, amikor betörtek hazánkba az első, aktatáska méretű mobiltelefonok (és mi csodájára jártunk, a hívott fél meg fizethetett a hívások fogadásáért), elindult a betárcsázós internetszolgáltatás (persze a vidéki iskolákban a számítástechnika-oktatás kimerült az elméletben, a számítógépet pedig csak nézegethettük, de be nem kapcsolhattuk), és elküldésre kerültek az első e-mailek.

A húszéves Szilviát születésnapján berángatják a rendőrségre, ahol apja kétes üzleteire kíváncsiak. Apja, hogy megkímélje, Ománba küldi. Természetesen az utazás nem úgy alakul, ahogyan eltervezték… Előbb a beduinok között lel menedékre, majd hazatérve gyökeresen változtat korábbi életmódján.

artificium_artis.jpgÁltalában én kérdezek, ezúttal viszont engem faggatott Kocsis Nagy Noémi.
Az interjúért kattintsatok a képre!

Jó volt végigkövetni Szilvia jellemfejlődését, ahogy az elkényeztetett, felszínes lányból felelősségteljes (üzlet)asszonnyá vált. De a többi karakter is „életszagú”. Nem esnek egy csapásra szerelembe, nem lépnek egyszeriben tovább, ellenben eljátszanak a gondolattal, mi lett volna, ha… Vívódnak, féltékenyek, és olykor bosszút is állnak. A kalandok izgalmasak, a helyszínek pedig megmozgatják az olvasó fantáziáját.

A kedvenc epizódom az volt, amikor a rendőrségi jelenetet Szilvia nézőpontja után a hadnagy szemszögéből mutatja be a szerző. Igazán jókat derültem rajta! 🙂

Az írónő sok időt fektetett a kutatómunkába, hogy hitelesen mutathassa be az Ománban játszódó jeleneteket, melyek segítenek megismerni, közelebb hozni, elfogadni ezt az idegen kultúrát – amire nagy szükség van a mai, idegengyűlöletre buzdító világban.

Aki a kezébe veszi a könyvet, ne egy Szulejmán-szerű történetre készüljön, hanem egy magyar és arab helyszíneken játszódó, – hol jobban, hol kevésbé – romantikus kalandregényre. A magam részéről alig várom, hogy elolvassam a második részét is! Ígérem, beszámolok róla! 🙂

Egri Zsanna Az Ördög lánya – Szilvia arab világa című könyvét most akciósan letölthetitek a szerző weboldaláról.

Ti is olvastátok? Mondjátok el róla a véleményeteket!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük