Ezt olvastam – Cornelie C. G.: Talán mindörökké

talan_mindorokke_borito.jpgAz utóbbi időben rengeteget görnyedtem a tananyag felett, és amikor már úgy éreztem, hogy az agyam telítődött az izmok felépítésével, működésével és az edzéselvekkel, akkor előkaptam a Talán mindörökké című könyvét, és hagytam, hogy magával ragadjon a történet.

A Talán mindörökké Cornelie C. G. trilógiájának befejező kötete. Vicces, hogy a második résszel, a Teremtő erővel ismerkedtem meg először, azt követte az első, az Érzelmi vírusveszély. A sorozat mindhárom kötete teljes értékű, a részek csupán lazán kapcsolódnak egymáshoz, önállóan is remek szórakozást nyújtanak.

A Talán mindörökké borítója – ahogyan a Teremtő erőé is – is azonnal levett a lábamról: ötletes a matt és a fényes felületek ötvözése, a képek és a színek pedig az olasz életérzés átélésének ígéretét hordozzák magukban.

A könyv erősen indít: azzal szembesülünk a Las Vegasban játszódó nyitójelenetben, hogy valaki nagy pácba került. Utána egy szemvillanásnyi időre feltűnik a két főszereplő, az írónő Tiziana és Anthony, a katonai múlttal rendelkező pszichológus, majd a washingtoni Tudományos Intézet egy munkatársa kerül a fókuszba, aki féltve őrzött titkokat csempész ki az intézményből. A titkos anyagot tartalmazó adathordozó Tizianáékhoz kerül, akik épp Olaszországba készülnek a barátaikhoz. Hajsza indul a pendrive után, a kérdés, hogy ki kaparintja meg először: a rosszfiú Theo Wilkinson vagy a két FBI ügynök? És milyen információk lapulnak a pendrive-on?

A kezdeti, Egyesült Államokban játszódó jelenetek feszesek, éles kontrasztban állnak a veronaiakkal és a San Bonifacio-iakkal: ahogyan a repülőgép landol Olaszországban, a történet is átveszi a taljánok laza tempóját. Az írónő csodás helyekre kalauzol el bennünket, érezzük a bőrünkön a napfény simogatását, orrunkban a szőlő édes illatát; kedvünk támad menten útra kelni, hogy kipihenjük magunkat egy olasz birtokon, úgy élvezzük az életet, mint ők, és hogy letelepedjünk a szereplők közé az asztalhoz, ahol megkóstolhatjuk Allegra ínycsiklandó főztjét.

Apropó, ínycsiklandó falatok: Allegra pestóval megkent, olívabogyós és szárított paradicsomos tekercsei olyan gusztusosan voltak tálalva, hogy muszáj volt elkészítenem őket! Igaz én sertés helyett csirkehúst használtam, de így is isteni lett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

T. C. Lang books&diy (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés,


A két főszereplő jelleme erős, nem változott kötetről kötetre, tetteik következetesek. Anthony személyisége esett át a legnagyobb fejlődésen a nyitókötethez képest, de ez fokozatosan következett be, és Tiziana nagyban hozzájárult.

A könyvben nagy szerep jut a Teremtő erő-ből megismert Philip Boltonnak, Tiziana volt barátjának, aki ügyvédi kapcsolatait kihasználva segíti a lányt és Anthonyt a Föld másik feléről; illetve Dominicnak és Allegrának, akikkel az első kötetben ismerkedhettünk meg: Tizi és Tony náluk szállnak meg, és az egykori egységparancsnok Dominic támogatja volt kollégáját, egyben barátját, amikor annak szüksége van rá.

A bonyodalom alapját ezúttal is egy érdekes (összeesküvés-)elmélet adja, amely a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódik. A cselekmény több szálon fut, filmszerű jelleget kölcsönözve a könyvnek. Ötletes megoldás volt az egységek végén elejtett előreutalás, amely mindannyiszor a következő szakaszban került kifejtésre.

A történet utolsó harmadában összeérnek a szálak, a ritmus ismét felpörög – ezt a részt gyakorlatilag egyben daráltam le, le sem tudtam tenni a kezemből a könyvet. Tartogat meglepetést, akciót és bizonytalanságot. És persze nem nélkülözi a romantikát sem, ami – a főszereplők kapcsolatának előtérbe kerülése miatt – a sorozat darabjai közül ebben a leghangsúlyosabb.

És hogyan alakul Tiziana és Anthony sorsa, meddig tart a boldogságuk? Talán mindörökké… Olvassátok el, és megtudjátok!

A könyvet megrendelhetitek közvetlenül a szerzőtől (megsúgom, hogy éppen akciós), illetve megtaláljátok a Bookline, a Mogul Kiadó és a nagyobb áruházláncok kínálatában.

Köszönöm a könyvet a szerzőnek!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük