Az álszülés, a biztonsági másolat és a valódi szülés

Hosszú hallgatásomat egy igazán tanulságos történettel töröm meg. Vonjátok le a következtetést az esetemből, és cselekedjetek nálam előrelátóbban!

2013. február 20-án, egy szép téli napon született meg a könyvem. Még mosolyogtam is a bajszom alatt, hogy (jó) néhány év eltéréssel, de egyazon napon született az öcsémmel. Elégedetten dédelgettem pár napig, és rájöttem, hogy maradt még bennem valami. Irány vissza a szülőszobába, vagyis a gép elé. Az ujjaim csak úgy pattogtak a karakterek között, a szöveg pedig egyre terebélyesedett.

Március elején épp csak csiszolgattam, amikor a pendrájvom elszállt, és vele együtt az utolsó utáni fejezetem. Persze a többi része is, de azok minden fázisban le voltak mentve vagy három különböző adattárolóra. Ez viszont nem. Nesze nekem.

A tanulság: mindenről készíts biztonsági másolatot!

Újra nekiállhattam pötyögni. Annyival könnyebb dolgom volt, hogy csupán fel kellett idéznem, mit írtam korábban. Még megtoldottam egy-két gondolattal, és voilá, elkészült, március 11-én tényleg megszületett az epilógus. Ekkor éreztem igazán azt, hogy kerek a történet!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük