Advent a fenntarthatóság jegyében I.

Az nálunk alap, hogy odafigyelünk a környezetünkre: nem folyatjuk a vizet fogmosás közben (most komolyan, van, aki igen?), nem égetjük a villanyt feleslegesen, kulacsban viszünk magunkkal vizet ahelyett, hogy palackozottat vennénk, saját bevásárlótáskát használunk és nem zacskózzuk, amit nem muszáj, nem költünk szükségtelen dolgokra, nem pazaroljuk az ételt, szelektíven gyűjtjük a szemetet (és elmossuk a tejfölös dobozt, mielőtt a megfelelő tárolóba helyezzük), komposztáljuk a biohulladékot. És igyekszünk minimálisra szorítani a hulladéktermelést – például újrahasznosítással. Megosztok veletek magamról egy titkot: mániákus újrahasznosító vagyok. Oké, ha követtek, akkor ez nem akkora újdonság számotokra.

Eddig is a természetbarát, zöld adventi koszorúkat preferáltam, idén viszont csavartam egyet rajtuk, ugyanis nem hagyományos koszorúkat készítettem, ráadásul kidobásra ítélt, maradék anyagokat használtam fel hozzájuk.

Üres üvegekbe állítottam a gyertyákat (nem ez az első eset, hogy egy unicumos üveg megihletett – viszont eszméletlenül nehéz levakarni róluk a ragasztót), körbetekertem aranyszállal (ez volt a legnehezebb feladat), és arany színű dekor tányéron alkottam belőlük kompozíciót, őszi termések társaságában. Igazán hangulatos lett.

1unicum_koszoru.jpg

A másikhoz gyertyacsonkokat használtam fel: egyszerű vizespohárba reszeltem őket (nem, nem gusztusos shake van a poharakban), és a belőlük megmaradt kanócot állítottam a közepébe. Az egészet fenyőágyra helyeztem, és ezt is termésekkel díszítettem.

Kattintsatok a nagyobb képekért!

Amint látjátok, az adventi kalendáriumunk sem csak egyszer használatos: a Mikulás is évek óta ugyanoda rejti a meglepetéseket, amelyek nem merülnek ki a csokiban: olyan feladatok lapulnak a fakkokban, amelyek segítenek a gyerekeknek a karácsonyra hangolódásban (például: gyújtsanak csillagszórót, énekeljenek karácsonyi éneket, írjanak képeslapot).

adventi_kalendarium.jpg

Gondoljátok meg kétszer is, mielőtt a (szelektív) hulladékgyűjtőbe hajítotok valamit! Biztos, hogy nem lehet újrahasznosítani?

A következő blogbejegyzésemben olyan karácsonyfadíszeket mutatok nektek, amelyeket az újrahasznosítás elvét szem előtt tartva készítettem.

A karácsonyi novellámmal kívánok mosolygós adventet!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

1 című bejegyzés “Advent a fenntarthatóság jegyében I.” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük