A nyúlpörkölt – recept egy antológiába

Akadnak olyan írók, szerzők, akik soha semmilyen megmérettetésen nem vesznek részt. Mások megszállottan beneveznek mindenre. És vannak azok, akik az arany középutat képviselve megválogatják, hogy min vesznek részt.

Bevallom, én még soha egyetlen írásomat sem küldtem be pályázatra. Március végén viszont rábukkantam egy érdekesnek tűnő kiírásra. A Bájoló Magazin Macskakő. Macska? Kő! címmel irodalmi pályázatot hirdetett meg antológiában való megjelenés céljából. A fantáziám rögtön meglódult, a sztori hamar összeállt a fejemben, ám elég rövid idő állt a rendelkezésemre. Gondoltam, azért teszek egy próbát, és nekiveselkedtem az írásnak. Hosszú kihagyás után először vetettem papírra egy történetet. De közben szárnyaltam! Elmondhatatlanul jó érzés volt újra írni! Végül a jelentkezési határidő utolsó napján küldtem el az irományomat. Pironkodva merem bevallani, ez volt életem első novellája, és talán önhittség volt részemről azt képzelni, hogy bekerülhetek vele egy válogatásba. Ennek ellenére izgatottan vártam az eredményhirdetést. A zsűri már a nyáron közzé szerette volna tenni a végső listát, azonban a szerkesztőségi átalakulások miatt egészen mostanáig elhúzódott a döntés. Annyit lehetett tudni, hogy a 20 kiadó helyre több mint 200 pályázat érkezett.

Régi motoros olvasóim még emlékezhetnek arra a bejegyzésemre, amelyben a sikerről elmélkedtem. Akkor ígéretet tettem rá, hogy ha elismerésben részesül valamely művem, akkor azt kiposztolom.

Örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy A nyúlpörkölt című novellámat beválasztották a készülő kötetbe!

Hogyan készíte(né)m én a nyúlpörköltet, a férjem miért nézne rám gyanúsan, ha ez kerülne az asztalra, illetve mi köze a nyúlpörköltnek a macskakőhöz, azt a hamarosan megjelenő antológiából ti is megtudhatjátok! 🙂

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

Támogasd a munkámat, hívj meg egy kávéra!

1 című bejegyzés “A nyúlpörkölt – recept egy antológiába” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük